Positiv utveckling på konsultmarknaden

Ny statistik från så sent som förra året visar att marknaden för konsulter inom IT och teknik nu är speciellt bra. Undersökningen som visar detta är Eworkbarometern för 2017.

Ljusa siffror i undersökning om IT och teknik

Inför förra året kom prognoser av bland andra IDC och Radar som sade att marknaden för konsulter inom IT skulle fortsätta att gå framåt. Under förra året visade även statistik från Eworkbarometern att marknaden för den som är konsult inom IT och teknik är bra.

Undersökningen visade att cirka 90 procent av de tillfrågade sade sig vara nöjda med den arbetsmängd som de kan ta på sig. I undersökningen svarade också mer än hälften av de tillfrågade att de trodde att marknaden skulle fortsätta att växa och endast cirka 7 procent svarade att de trodde att marknaden för konsulter inom it och teknik skulle försämras.

När det gällde marknaden för det arbete som de enskilda konsulterna i undersökningen gjorde svarade cirka 60 procent att marknaden skulle fortsätta att bli bättre. Nästan 70 procent av de deltagande i undersökningen hade också kunnat öka sin timpenning under de föregående åren.

Många olika typer av kunskap hos konsulterna

Konsultmarknaden inom IT och teknik går alltså framåt. De tjänster som konsulterna tillhandahåller kan vara för både mindre och större projekt inom både mindre och större företag. Kunskapen hos konsulterna på marknaden är också den bred.

Exempel på kunskap i teknik- och IT-världen kan till exempel vara webbdesign, kunnande i systemutveckling, kunnande i nätverksteknik eller annat. På teknikmarknaden finns det även många olika typer av ingenjörer som arbetar inom projekt för både företag och offentlig sektor.

Oavsett vilka kunskaper som konsulterna sitter inne på och vad de arbetar med är det alltså en marknad som tycks öka och som för tillfället ligger bra till.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *